Adverteren

Krant online lezen of dagelijks in de brievenbus?


Actueel 04 Mar 2021
Krant online lezen of dagelijks in de brievenbus?

Als er gekeken wordt naar verschillende generaties, dan zullen ouderen nog steeds het liefst de krant op papier krijgen. Ze vinden het fijn om de krant in de hand te kunnen houden, door te kunnen bladeren, ze maken de puzzels en zo kun je je ontbijtje lekker eten met een stuk papier naast je waar je op je gemak doorheen kunt bladeren. De huidige generatie zal liever de laptop of tablet erbij pakken, de krant dan digitaal openen en dan naar een scherm kijken. Maar lang niet iedereen vindt dat fijner. Het is daarom maar net wat jij persoonlijk fijner vindt, een blad naast je hebben lezen en echt zelf lezen of liever weer naar een scherm kijken, wat we vaak al veel uren per dag doen.

Milieuvriendelijker is online lezen toch?

Als je graag de krant leest, dan zou je haast denken dat het milieuvriendelijker is als je alles online leest. Maar is dat ook zo? Wat we vaak vergeten is dat apparaten ook stroom verbruiken en ook weer opgeladen moeten worden. Het ligt er dus aan hoeveel uren je doorbrengt aan het apparaat om te lezen, wat nou precies goedkoper is. Maar het is wel zo dat het beter is voor het milieu dat we niet meer zoveel printen, de kranten worden vaak door een persoon gelezen, soms nog door de buren en dan gaat het bij oud papier. Dit kan nu voorkomen worden en online lees je gewoon de onderdelen uit de krant die je interessant lijken.

Wat kies jij?

Om er achter te komen of je de krant fijn vindt om te lezen, kun je vaak een proefabonnement kiezen of een aantal kranten gratis ontvangen. Dit kan zowel via de post als digitaal. Probeer beide eens twee weken en dan kun je zelf je keuze maken wat jij fijner vindt.

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen