Adverteren

Hoe belangrijk is lezen voor ons?


Cultuur 17 Nov 2020
Hoe belangrijk is lezen voor ons?

Je zou je ook af kunnen vragen hoe kun je je redden in onze maatschappij als je niet kunt lezen. Alles om ons heen vraagt eigenlijk van ons dat we kunnen lezen of iedereen gaat er maar vanuit dat je kunt lezen. Helaas zijn er in Nederland genoeg mensen die niet kunnen lezen en zij lopen op bepaalde gebieden in onze maatschappij vast. Lezen is heel belangrijk, je hebt het nodig om te kunnen leren, om informatie om je heen te kunnen bekijken, maar ook zal je boeken moeten voor bijv. je studie. Als je dat niet kunt, dan loop je daar al vast, is een diploma halen erg lastig en kun je je droombaan vaak wel vergeten. Je zou dus kunnen zeggen dat lezen een vereiste is voor een goede toekomst.

Hoeveel lezen we eigenlijk nog?

Sta er eens bij stil, als je eens nagaat hoeveel je per dag leest wat zou je dan kunnen antwoorden? Maak dan eens een onderscheid in wat je op je telefoon leest, op je computer/laptop en wat je dan bijvoorbeeld nog leest vanuit een boek of tijdschrift. Veel mensen hebben de telefoon de hele dag bij zich en lezen veel, maar ook op social media bijvoorbeeld. Ook e-mails en nieuwsberichten worden vaak via de telefoon of pc gelezen. Maar echt een goed boek passen we nauwelijks meer in onze handen, althans veel te weinig.

Er zijn altijd mensen die nog veel lezen, maar als er gekeken wordt naar hoeveel er voor wordt gelezen nu in vergelijking met vroeger, dan is het nauwelijks. We leven meer in het digitale tijdperk en dan hebben we onze telefoon en laptop en meer amper papier in onze handen om te lezen. Jammer, want een goed boek op de bank kan je echt laten ontspannen. Gun jezelf deze tijd, kies een leuk boek en trek jezelf even terug. Je ervaart dan weer hoe belangrijk lezen voor ons is.

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen