Adverteren

Schrijven en lezen, belangrijke vakken op de basisschool


Gezondheid 07 Dec 2020
Schrijven en lezen, belangrijke vakken op de basisschool

Iets waar veel mensen toch van op kijken is dat lezen en schrijven zo belangrijk is. Waar je ook gaat of staat, het is van belang dat je kunt lezen, en bijv. ook als je een verzekering af gaat sluiten of een abonnement, daar moet je vaak je handtekening onder zetten, omdat je akkoord gaat met de voorwaarden. Het is dan prettig als je deze eerst door kunt nemen voordat je akkoord gaat. Dit is nog maar een dagelijks voorbeeld, maar lezen doe je dagelijks en ben maar blij dat je dat vroeger hebt geleerd, want dat is lang niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.

Werkstukken maken

Als je een werkstuk moet maken, dan herken je het misschien nog wel van vroeger. Je schreef alles netjes uit en dan ging je belangrijke woorden en de titels met een kleurtje mooi maken. Dit was vaak even de puntjes op de i zetten, zodat het er ook nog eens leuk en kleurrijk uit zag. Daar hadden we vaak ook plezier in. Tegenwoordig typen we werkstukken meestal uit en dan is de opmaak met een paar drukken op de knop via de pc zo geregeld. Het kost ook minder tijd, want als je een woord fout hebt getypt dan krijg je vaak rode lijntjes onder het woord en vroeger moest je dan je werkstuk opnieuw schrijven.

Schrijven of typen?

Tegenwoordig maken ze er op scholen veel meer gebruik van om alles digitaal te realiseren. Je hoeft een werkstuk niet meer met de hand de schrijven, je mag alles typen en dan printen of e-mailen of uploaden. Dit bespaart je vaak veel tijd, want de meeste mensen kunnen sneller typen dan schrijven. Maar op de basisschool is er toch nog wel meer aandacht voor het schrijven. Leraren vinden het belangrijk dat kinderen netjes kunnen schrijven zodat het voor iedereen leesbaar is. Hoe minder we schrijven, hoe luier dat we worden en hoe onduidelijker het handschrift vaak wordt. Een goed moment om daar eens bij stil te staan en ook eens wat vaker te schrijven! 

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen